poniedziałek, 15 października 2012

Światowy Dzień Chleba i reaktywacja WP.


World Bread Day 2012 - 7th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!


Witajcie Drodzy Piekarze i Piekarki :)

Już zaraz, już za chwileczkę, już ... JUTRO! ... Światowy Dzień Chleba. Zakwasy dokarmione? A może macie w planach szybkie drożdżowe bułeczki? Cokolwiek wyjmiemy z piekarnika wiem, że jutro nasze domy wypełni piękny aromat ...

A już niedługo reaktywacja Weekendowej Piekarni. Mam nadzieję, że wybaczycie nam ciszę. Niestety czasem życie nie pozwala na wszystkie przyjemności, ale od teraz co miesiąc zabawa w pieczenie w nowej odsłonie :)

Smakowitego pieczenia Wam życzę, a tymczasem zapraszam na fejsbukową odsłonę GS :)
Tili

7 komentarzy:

Bożena pisze...

Super , że zmów rusza Weekendowa Piekarnia..a ja chleb na jutro szykuję ..obowiązkowo musi być..

tofka pisze...

Jeee! Super! A u mnie światowy dzień chleba zdecydowanie będzie przeniesiony na weekend :)

ola pisze...

bardzo się cieszę, może w końcu i mnie udaq się do Was dołączyć! u mnie już dzisiaj zapach świeżo upieczonego chleba się unosi, tylko to taki wypiek eksperymentalny, więc nie jestem pewna, jak to w środku będzie wyglądać ;) ale jutro też będę piec :)

Unknown pisze...

W takim razie jutro obowiązkowe pieczenie :)

Unknown pisze...

to jutro coś upiekę, ale niestety bez zakwasu :(

Phalange pisze...

Ja właśnie wyjęłam z piekarnika bułeczki na jutrzejsze śniadanie. Ale skoro dzien chleba, to zaraz nastawiam zaczyn i bede piekła.
I z niecierpliwością czekam na przepisy z piekarni. :)

Tilianara pisze...

Bardzo się cieszę, że wciąż jesteście tutaj i będziecie piec :)
Smakowitego i aromatycznego Dnia Chleba Wam życzę :)