tag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post3112196268836091967..comments2023-11-05T12:15:01.936+01:00Comments on Gospodarne Szczęście: Podsumowanie WP#107 i zaproszenie do WP#108Tilianarahttp://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-86603490504169249312011-03-13T11:48:25.400+01:002011-03-13T11:48:25.400+01:00upiekłam jeszcze raz. tym razem nieco lepiej: http...upiekłam jeszcze raz. tym razem nieco lepiej: http://ko-ko-ko.blogspot.com/2011/03/chleb-zytni-z-miodem-wp-108.htmlIvhttps://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-2380913627783966652011-03-09T18:24:05.584+01:002011-03-09T18:24:05.584+01:00A oto i mój, nie wyrósł imponująco, ale jest przep...A oto i mój, nie wyrósł imponująco, ale jest przepyszny!<br />http://gracewkuchni.blogspot.com/2011/03/chleb-zytni-z-miodem-na-zakwasie.htmlAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17308523188067760939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-39833282576860439062011-03-09T00:27:17.615+01:002011-03-09T00:27:17.615+01:00Tez udalo mi sie w koncu upiec
http://mirosixgotuj...Tez udalo mi sie w koncu upiec<br />http://mirosixgotuje.blox.pl/2011/03/WP-108-Zytni-chleb-z-miodem-na-ciescie-zakwaszanym.htmlMirosixhttps://www.blogger.com/profile/06599425629426692414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-91144700239550722602011-03-08T21:18:24.293+01:002011-03-08T21:18:24.293+01:00http://smakmojegodomu.blox.pl/2011/03/Zytni-chleb-...http://smakmojegodomu.blox.pl/2011/03/Zytni-chleb-z-miodem-na-ciescie-zakwaszonym-WP108.html<br />a to moje dzieło:)<br />Rósł mi bardzo długo, ale podejrzewam, ze to wina tego, ze wyczuwał mój ponury nastrój (mąz mial w tym czasie operację) ...ale urósł cudnie, nie oklapł i cieszył smakiem kilku pociętych na namysłowskiej chirurgii:)<br />Pozdrawiam Jola szyndlarewiczPrzemysławhttps://www.blogger.com/profile/17291694425184779135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-60218903701422926092011-03-08T19:58:18.098+01:002011-03-08T19:58:18.098+01:00A ja upiekłam już dwa razy - chleby mnie nie lubią...A ja upiekłam już dwa razy - chleby mnie nie lubią ostatnio :(. Za pierwszym razem zawaliłam i nie wyrósł. Za drugim nie mogłam odkleić go od foremki. Jako chleb odrywany był jednak bardzo dobry :). Tak więc będę jeszcze z nim walczyć. http://ko-ko-ko.blogspot.com/2011/03/gotuj-z-sercem-kilka-sow-o-ksiazce.htmlIvhttps://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-15410711859324148772011-03-07T12:42:45.285+01:002011-03-07T12:42:45.285+01:00Witam ponownie:), oto moje chleby.
http://miesza...Witam ponownie:), oto moje chleby. <br /><br />http://mieszankasmakow.blogspot.com/2011/03/zytni-chleb-z-miodem-na-ciescie.html<br /><br />Jeden jest z mąki żytniej typu 1850, a drugi z mieszanki pszennej, żytniej i mąki z amarantusa. Musiałam tak pokombinować ponieważ nie miałam żytniej typu 720. Jak uzupełnię zapasy to się poprawię:)mieszAnkaSmakówhttps://www.blogger.com/profile/01659736660773354642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-66462625585469749892011-03-06T23:52:03.562+01:002011-03-06T23:52:03.562+01:00pamiętajcie proszę do podsumowania dodać Barbarę: ...pamiętajcie proszę do podsumowania dodać Barbarę: http://kolorowakuchnia.blogspot.com/2011/02/zytni-chleb-z-miodem-metoda-iii-fazowa.htmlNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-44226286455855121592011-03-06T22:57:05.538+01:002011-03-06T22:57:05.538+01:00ale Wam się ładne chleby pieką
Tili - każdemu wg ...ale Wam się ładne chleby pieką<br /><br />Tili - każdemu wg gustu, ja akurat lubię ciemne chleby - to wiesz :)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-80058352587787063622011-03-06T22:40:58.445+01:002011-03-06T22:40:58.445+01:00Jest i mój :)
to świetny chleb ! Dziekuję za przep...Jest i mój :)<br />to świetny chleb ! Dziekuję za przepis, myślę, ze każdy kto piecze powinien spróbowac zrobić chleb tą metodą, to duże doświadczenie !<br />no i jest naprawde pyszny :)<br />http://etrala.blogspot.com/2011/03/zytni-chleb-z-miodem-na-ciescie.htmletralahttps://www.blogger.com/profile/06188693926636174548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-71576479505665691262011-03-06T18:42:12.922+01:002011-03-06T18:42:12.922+01:00I ja też upiekłam
http://mozaikazycia.blogspot.com...I ja też upiekłam<br />http://mozaikazycia.blogspot.com/2011/03/wp-108-chleb-zytni-z-miodem-na-ciescie.html<br /><br />Mój rósł jedynie niecałe dwie godziny, co było wielkim zaskoczeniem.<br />Bardzo dziękuję za wspaniały chleb!!!!dawny_basikhttps://www.blogger.com/profile/05929985437186815681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-26849592114049238622011-03-06T17:16:39.316+01:002011-03-06T17:16:39.316+01:00Mój zaczyn jest w I-wszej fazie od 11:00, więc spr...Mój zaczyn jest w I-wszej fazie od 11:00, więc spróbuję go pewnie dopiero we wtorek rano, ale niestety wcześniej się nijak nie dało :( Grunt, że powstaje i już się nie mogę doczekać :) Zamierzam jednak w II i III fazie użyć mąki żytniej 1400, zmniejszając wodę w ostatecznym wyrabianiu - mam ochotę na lżejszy, choć żytni chlebek :)<br /><br />Powodzenia :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-6717859534396916492011-03-06T16:38:43.261+01:002011-03-06T16:38:43.261+01:00http://awyrlwyd.blogspot.com/2011/03/chleb-zytni-z...http://awyrlwyd.blogspot.com/2011/03/chleb-zytni-z-miodem-na-ciescie.html<br /><br />Dziękuję za wspólne pieczenie :)<br />Pozdrawiam!a.greyhttps://www.blogger.com/profile/11605502924845145809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-63198896071948224512011-03-05T21:53:10.999+01:002011-03-05T21:53:10.999+01:00Nina piecze, bo fajny przepis wybrałaś.
A rady pod...Nina piecze, bo fajny przepis wybrałaś.<br />A rady podaje, nie po to by się sprzeczać, tylko nie zniechęcać, bo wszystko się udaje jak się próbuje. I jest fun jak wyjdzie coś co wydawało się niemożliwe.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-11095115170143012342011-03-05T21:49:47.082+01:002011-03-05T21:49:47.082+01:00Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.elKomendahttps://www.blogger.com/profile/01732227647920847189noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-45558525854719470652011-03-05T21:45:51.782+01:002011-03-05T21:45:51.782+01:00@GN - *)@GN - *)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-85888381567031968102011-03-05T21:45:19.700+01:002011-03-05T21:45:19.700+01:00a.grey - takie właśnie ma być :) robiłam dokładnie...a.grey - takie właśnie ma być :) robiłam dokładnie jak w przepisie, moja mąka jest bardzo gruba, ciasto było rzadkie, ale nie lejące, do przekładania łyżką<br /><br />jejku, ile nas piecze! myślałam, że będzie nas maksymalnie 3, a tu tłum :)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-60540400400362777512011-03-05T21:43:31.628+01:002011-03-05T21:43:31.628+01:00Bez papieru. A mokre ręce zaleca i Hamelman i Rein...Bez papieru. A mokre ręce zaleca i Hamelman i Reinhart ;-) Zasada naczelna wilgotne wilgotnym, suche suchym.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-20955787398442940372011-03-05T21:37:20.262+01:002011-03-05T21:37:20.262+01:00Hej dziewczyny! u mnie trochę inaczej jest, ja zas...Hej dziewczyny! u mnie trochę inaczej jest, ja zastanawiałam się czy ciasto nie jest za gęste! nie było lejące się, raczej takie gęste "błotko" :) mam nadzieję, że wyjdzie, ładnie rośnie już dwie godziny.a.greyhttps://www.blogger.com/profile/11605502924845145809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-56833949551624070472011-03-05T21:16:07.883+01:002011-03-05T21:16:07.883+01:00Nino, nie dziekuje bo chleb dopiero zaczyna swoje ...Nino, nie dziekuje bo chleb dopiero zaczyna swoje rośnięcie :)<br /><br />dokładnie tak zrobiłam, wsadziłam łyżką do foremek i wygładziłam mokrymi rekami<br /><br />też już kiedys robiłam żytni i pamiętem że go formowałam, ale ten był zbyt rzadki, dziekuję Gospodarna Narzeczono :)etralahttps://www.blogger.com/profile/06188693926636174548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-40189684419187231042011-03-05T21:13:10.668+01:002011-03-05T21:13:10.668+01:00piecze się :)) bardzo mnie to cieszy
wcinaj się, ...piecze się :)) bardzo mnie to cieszy<br /><br />wcinaj się, przecież to Twoja strona<br /><br />może się nieprecyzyjnie wyraziłam - te 100% żytnie razowe i pełnoziarniste są foremkowe, przynajmniej z mojej rocznej praktyki tak wynika, formowanie mokrymi rękami na papierze do pieczenia się nie liczy ;)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-89776931840973339512011-03-05T21:07:54.792+01:002011-03-05T21:07:54.792+01:00Widzę że chleb się dobrze piecze. Widzisz Nino!
We...Widzę że chleb się dobrze piecze. Widzisz Nino!<br />Wetnę się, , bo sama lubie się uczyć, więc może ktoś też.To nie jest zasada że 100% żytnich się nie formuje Tylko tych rzadkich. <br />O tu piekłam 100% żytni:http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2010/03/weekendowa-piekarnia-po-godzinach-100.html jak widac nawet wolnostojący. CZyli da się.<br />A tu 90-tka Hamelmana też bez formy. Także da się. http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2010/09/pies-na-chleby-i-zytni-zz-p.html<br />Wszystkie polecam. Ja raczej formuje, ale wilgotnymi rękami, wtedy ciasto typu papka da się uformować. Przydaje się też szpachla murarska, serio.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-23701122341054534012011-03-05T20:52:02.635+01:002011-03-05T20:52:02.635+01:00"Niech Ci się upiecze"
PZdr"Niech Ci się upiecze"<br /><br />PZdrNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-77902849830983094752011-03-05T20:51:06.160+01:002011-03-05T20:51:06.160+01:00dziekuję Nina, zapakowałam taki w foremkę :)dziekuję Nina, zapakowałam taki w foremkę :)etralahttps://www.blogger.com/profile/06188693926636174548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-68331696898354809412011-03-05T20:36:55.819+01:002011-03-05T20:36:55.819+01:00ono jest bardzo, bardzo luźne - takie ma być
nie ...ono jest bardzo, bardzo luźne - takie ma być<br /><br />nie formujesz bochenka, co jest typowe dla pieczywa w 100% żytniego, pieczesz w foremce keksowejNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227420272513527242.post-25387356999483110552011-03-05T20:33:10.165+01:002011-03-05T20:33:10.165+01:00Pieke własnie ten chlebuś, powiedzcie mi, czy cias...Pieke własnie ten chlebuś, powiedzcie mi, czy ciasto własciwe ma być takie dosyć luźne ? czy powinnam dosypac trochę mąki, zeby było bardziej gęste, bo mojego jak narazie formować w bochen się nie da, jest bardziej płynneetralahttps://www.blogger.com/profile/06188693926636174548noreply@blogger.com